Lichaam


Harsen / ontharen

Harsen is een vorm van ontharen. Met hars wordt de haar met de haarschacht en de haarwortel  eruit getrokken. De hars wordt verwarmd in een harsapparaat. De warme vloeibare hars wordt op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid getrokken. Hierdoor blijven de haartjes tussen de 3 tot 6 weken weg. Dit ligt eraan in welke groeifase de haar zit de anagene-, katagene- of  telogene fase.

 

Harsen van het lichaam is ideaal voor vakantie, omdat de haren 3 tot 6 weken wegblijven.

U hoeft zich dan niet iedere dag te scheren en heeft u daar dus geen omkijken meer naar. Houdt er wel rekening mee dat u na het harsen de eerste 24 uur niet in de zon of onder de zonnebank mag.

Verschil met scheren is: met scheren krijgt u harde stoppels omdat de haar op de huid wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. Bovendien moet u regelmatig scheren anders zijn de stoppels weer zichtbaar en voelbaar.

Voordelen van harsen:  uw haar blijft langer weg.

De haren komen zachter terug en sommige haren blijven weg doordat de haarfollikel beschadigd is. U hoeft zich niet dagelijks te scheren.

Nadelen van harsen: u kunt pas harsen als er haren zitten en u kunt het niet zelf doen.